LUCKY4DOGS
hondentraining - puppyopvoeding - gedragsobservatie- hondenpension in huiselijke omgeving- hondenuitlaatservice -aluminium (auto)bench op maat


VAKANTIE-NIEUWS: 

Wij hebben vakantie van maandag 20 november tot en met zondag 26 november 2023
en van vrijdag 15 maart tot en met vrijdag 29 maart 2024. Ons pension is dan gesloten.Hondenpension in huiselijke omgeving

Gaat u op vakantie, een dagje of weekendje weg, heeft u een lange werkdag of staat er een opname in het ziekenhuis gepland? Bij Lucky4Dogs kunt u terecht voor opvang van uw hond voor een bepaalde periode. Ons pension is erkend door Dierenwelzijn (onder het nummer HK40707786). De honden worden opgevangen in ons huis in een roedel samen met onze eigen honden. Ze hebben een vrije inloop in huis en naar de grote afgezette tuin, waar de honden zich samen kunnen vermaken en hond kunnen zijn. Wij mogen tot en met 10 honden opvangen (inclusief onze eigen twee honden). De honden zijn onderdeel van ons gezin op het moment dat ze hier verblijven. Ze krijgen veel persoonlijke aandacht, worden verwend, kunnen spelen met ons en de andere honden maar krijgen ook de nodige relaxtijd. We zorgen ervoor dat elke hond krijgt waar hij of zij behoefte aan heeft; of dat nu een extra speelmoment is, een extra rustmoment of een extra knuffel.

De honden lopen de gehele dag vrij rond. Dat betekent dus ook dat wij 24 uur per dag honden om ons heen hebben. Om die reden hebben wij exclusiecriteria; een hond zal naar ons idee wel in het ‘plaatje’ moeten passen om het voor ons, maar ook voor de hond zo aangenaam mogelijk te maken. We zijn zoveel als mogelijk thuis samen met de honden maar het is niet mogelijk om elke minuut van de dag thuis te zijn (denk aan het doen van een boodschap, zoontje naar school brengen, etc.). Honden die verlatingsangst hebben kunnen wij daarom geen plek bieden bij ons. Dit geldt ook voor (jonge) honden met sloopgedrag. Mochten honden schade aanbrengen in ons huis, verhalen we de kosten op de eigenaar. 

We plannen altijd een ‘probeerdag’ voor de hond met aansluitend een kennismaking en rondleiding voor de baasjes. De reden waarom we eerst de hond laten kennismaken en op het einde van de dag pas de baasjes is dat we hiermee de rust meer kunnen bewaren in ons pension. De hond is sneller 'eigen' in de roedel en hoeft de drang niet te voelen om zijn baasje te beschermen tegen de andere honden. Hierdoor verloopt de kennismaking tussen de honden een stuk rustiger en makkelijker en kunnen we de rust in de roedel handhaven. Tijdens de probeerdag kunnen we het gedrag in de roedel observeren. Als jullie op het einde van de dag de hond komen ophalen, beslissen we samen of de hond in ons concept past en of de hond zou kunnen wennen in ons pension. Als dat zo is, leiden wij jullie rond in het pension, bespreken we de huishoudelijke mededelingen en laten we u het contactformulier tekenen. 
Voordat de hond op proef komt, checken wij de benodigde vaccinaties. Ook is de proefdag een betalende dag omdat de hond een plek inneemt in onze planning (€20). We zien graag dat de honden een fijne tijd hebben bij ons, daarom dat we zeker willen zijn dat de hond op zijn plek is en we deze werkwijze hanteren. 

Exclusiecriteria:
-niet-gecastreerde reuen 
-onjuist of niet-gevaccineerde honden
-honden met verlatingsangst
-honden die overmatig blaffen
-honden die niet sociaal zijn naar andere honden en naar kleine kinderen
-volwassen honden/puppy’s die sloopgedrag laten zien
-loopse teven; dit levert voor de teef teveel stress op, er bestaat een risico op dekking waardoor schijnzwangerschap kan optreden en ook de reuen hier in
huis zijn niet meer in bedwang te houden. Gelieve zelf in te schatten in welke periode uw teef loops zou kunnen worden. Mocht uw vakantie vallen in de
periode waarin de teef loops kan worden dan is het niet mogelijk om de hond op te vangen in ons pension.
-volwassen honden/puppy’s die niet zindelijk zijn
-onverzorgde honden (vlooien, wormen, extreem onverzorgde vacht)

Belangrijke afspraken met betrekking tot het pension:
-Vanaf 1 januari 2022 laten wij geen ongecastreerde reutjes meer verblijven in verband met markeergedrag in huis. In hun eigen omgeving laten ze dit gedrag niet zien maar omdat hier veel verschillende geurtjes van andere honden zijn, zien we dat dit gedrag zich hier steevast voordoet om het
territorium af te bakenen in de nieuwe omgeving. Chemische castratie is ook mogelijk voor ons, indien dit ook tijdig toegediend wordt.

-In samenspraak plannen we een tijd waarop de hond wordt gebracht en opgehaald. Wij vragen u met klem om deze tijden te respecteren. We hebben geen werkende bel in huis (onze bel dient als camera met bewegingssensor) waardoor we de klanten verplichten om zich aan de afgesproken tijden te houden. Verwachten wij u niet, dan staat u voor een gesloten deur. Wij hanteren een strikte planning voor het halen en brengen van honden, nieuwe kennismakingen en eventuele andere afspraken. Anders wordt het hier in huis één grote chaos omdat er meerdere mensen tegelijkertijd aan de deur staan of omdat ze overlappen met privé-afspraken van ons gezin. Zo kunnen we niet de rust in huis bewaren die wij wensen voor onszelf en de honden. We streven ernaar alles soepel te laten verlopen en iedereen de welverdiende aandacht te geven. Mochten jullie eerder of later de honden willen ophalen, laat ons dan iets weten 30 minuten op voorhand.

-Tijdens een kennismaking mogen de baasjes onze werkwijze zien, vragen stellen etc.  Echter, bij het brengen nemen we de honden aan in de inkomhal en dragen we de honden daar ook over bij het ophalen. Zo kunnen we de rust binnenshuis bewaren voor de andere honden. Als er meerdere keren per dag mensen in huis komen, zorgt dit voor onrust en een nieuwe dynamiek in de roedel. Dat willen wij voorkomen. Als er een nieuwe hond wordt gebracht, laten we de honden één voor één kennismaken met elkaar. Daarom dat we dus ook vragen de tijden te respecteren zodat we weten wanneer we bezoek kunnen verwachten.

-Let op:
Wij zijn op zondag gesloten betreffende halen en brengen, wij vangen die dag wel gewoon honden op.
De overige dagen zijn wij na 19:30 gesloten en kunnen er geen honden meer gebracht of opgehaald worden.

-Het vaccinatieboekje zijn jullie verplicht bij elk bezoek mee te geven zodat wij zeker weten dat de benodigde vaccinaties gegeven zijn. Dit is een eis die aan ons gesteld wordt door de inspectie om de gezondheid van de honden te kunnen waarborgen. Geen geldige vaccinaties en geen boekje, geen opvang voor de hond! Als desondanks blijkt dat de hond tijdens het verblijf niet gevaccineerd is conform de eisen, dan zijn wij genoodzaakt om de hond op uw kosten te laten vaccineren bij onze eigen dierenarts. We brengen een extra kost in rekening van €25 als wij met de hond naar de dierenarts moeten gaan (tijd/reiskosten). Vaccinaties die verplicht zijn om te kunnen verblijven in ons pension zijn: Hondenziekte, kattenziekte en Hepatitis (DHP), Leptospirose (L4) en Kennelhoest. De vaccinaties dienen gegeven te worden 14 dagen voor de opvangperiode en mogen de geldigheidsduur hebben van 1 jaar. Let op: tijdens een probeerdag dient de hond ook juist gevaccineerd te zijn.

-De eigenaar draagt zelf zorg voor het meegeven van de voeding en eventuele medicatie van de hond. 

-Het te betalen bedrag is steeds het volledig aantal gereserveerde dagen, de dag van brengen en ophalen inbegrepen. Met andere woorden; als u ervoor kiest de hond eerder op te halen dan gereserveerd, dan betaalt u alsnog de gereserveerde dagen. Op zo’n korte termijn kunnen wij vaak geen andere honden meer inplannen. De betaling geschiedt bij het ophalen van de hond.

-Tijdens de kennismaking wordt er een contractformulier ingevuld waarop alle gegevens van u en uw hond vermeld staan. Bij het ondertekenen van dit
formulier, gaat u automatisch akkoord met de algemene voorwaarden (terug te vinden onder kopje 'algemene voorwaarden').

-Aangezien er de laatste jaren veel teken zijn, verzoeken wij in het belang van de hond om hen te beschermen hiertegen.
Ook is het verplicht dat de honden behandeld zijn tegen vlooien en dat ze ontwormd zijn. Wanneer we tijdens het verblijf bij ons vlooien of wormen   opmerken bij uw hond behandelen we deze daarvoor. De kosten zijn dan voor uw rekening.

- Voordat de hond gebracht wordt naar ons pension, gelieve uw hond bij u thuis goed uit te laten. Alstublieft niet bij onze buren op het terrein en niet tegen onze woning. Tevens niet parkeren bij onze buren op nummer 175, zij stellen dit niet op prijs.

E-mailen
Bellen
Map
Info